European Carmedia Championships

EMMA:n Euroopan Mestaruus -kilpailut järjestetään näillä näkymin (tilanne 1/2022) Salzburgissa 27.-30.4.2022. Vallitsevasta maailmantilanteesta johtuen asiaan liittyy epävarmuuksia, mutta ainakin toistaiseksi mennään kohti kilpailujen järjestämistä. Tällä sivulla voivat suomalaiset edustuspaikan ansainneet kilpailijat ilmoittautua tai ilmoittaa paikkansa vapauttamisesta perimisjärjestyksessä seuraavalle.

Suomen kilpailijoiden ilmoittautumisen takarajaksi on asetettu mahdollisimman myöhäinen ajankohta, jotta kilpailijoilla on halutessaan aikaa seurata tilanteen kehittymistä ja harkita osallistumispäätöstään. Ilmoittautumisen takaraja on sunnuntai 23.1.2022 klo 23.59. Ilmoittautumisen takaraja koskee poikkeuksellisesti myös varasijoilla olevia.

Peruuntuneista edellisten kausien EM-kilpailuista johtuen edustusoikeuden ansaitsemisessa on nyt muutamia poikkeuksia. Olennaiset linjaukset ovat ne, että maakiintiö yhteen luokkaan on kolme autoa ja edustusoikeuden on voinut ansaita joko kauden 2019, 2020 tai 2021 suorituksella. Kaikissa maissa ei kausia 2020-2021 ole voitu järjestää ollenkaan. Suomen osalta EM-paikkojen jako menee seuraavasti:

1) Kauden 2019, 2020 ja 2021 mestarit saavat tuossa järjestyksessä edustusoikeuden.

2) Jos joku kohdan 1 mukaan paikan saanut ei sitä käytä, tarjotaan edustusoikeutta 2019 toiseksi tulleelle, sitten kauden 2020 toiseksi tulleelle ja viimein kauden 2021 toiseksi tulleelle jne.

3) Jos luokassa on vielä lähtijöitä alle kolme, tarjotaan edustusoikeutta 2019 kolmanneksi tulleelle, sitten kauden 2020 kolmanneksi tulleelle ja kauden 2021 kolmanneksi tulleelle jne.

4) Lisäksi kausien 2019 – 2021 aikana luokassa kilpailleella on mahdollisuus hakea villiä korttia ilman finaalisuoritusta. Muistutamme, että EM-kilpailuihin saa lähettää korkeintaan kolme osallistujaa luokkaa kohden.

Tänä vuonna poikkeuksellisesti kilpailijan on mahdollista osallistua edustusoikeusluokkaansa toisella autolla, kuin millä edustusoikeus on saavutettu. Tällöin kilpailijan tulee ilmoittautumisen yhteydessä toimittaa sähköpostitse EMMA Finlandille selvitys auton omistuksen muuttumisesta. Kukin autonvaihdokseen liittyvä osallistumisoikeus käsitellään EMMA Globalin kanssa yhteistyössä tapauskohtaisesti. Mikäli kilpailijalla on edustusoikeus useammalla autolla, kilpailee hän automaattisesti siinä luokassa, mikä auto hänellä on omistuksessaan. Vastaavasti, mikäli yksikään autoista ei ole kilpailijan omistuksessa tai hallussa, tulee hänen valita yksittäinen luokka, missä kilpailee “vaihtoautolla”. Lisätietoja saa sähköpostitse osoitteesta info@emmafinland.com.

Kilpailijan on myös mahdollista hakea villiä korttia jos ei ole EM-paikkaa ansainnut. Villin kortin esiehtona on kilpailijan yksi kilpailusuoritus EMMA Finlandin kauden osakilpailuissa kaudella 2019-2021. Lisäksi rajoitteena on maksimissaan kolmen kilpailijan osallistuminen yhteen luokkaan per maa. Villikorttihakemus tulee lähettää osoitteeseen info@emmafinland.com 16.1.2022 mennessä. Villikorttihakemuksen tulee sisältää perusteet villin kortin myöntämiselle juuri sinulle sekä luokka mihin villiä korttia hakee. EMMA Finlandin hallitus myöntää villit kortit 25.1.2022.

Ilmoittautuminen / paikan luovuttaminen tapahtuu seuraavalla lomakkeella.