Mikä on EMMA?

Perustietoa EMMAsta

EMMA – perustettu vuonna 2000 – on kasvanut valtavaksi autoäänentoistoharrastajien, huipputason autohifi-asiantuntijoiden ja sitoutuneiden yrittäjien yhteisöksi. Viime vuosina EMMAsta on tullut nopeasti kasvava yhteisö, jolla on jäseniä jo yli 40 maassa maailmanlaajuisesti. Vuosittain EMMAn nimissä järjestetään yli 300 tapahtumaa, joissa kilpailee yli 20 000 autoa.

EMMA on keskittynyt luomaan puolueettoman toimintaympäristön, jonka tarkoitus on lisätä kuluttajien tietoisuutta yksilöllisten autoäänentoistolaitteistoiden kiehtovasta maailmasta. Vaikka EMMAn toiminta on pääosin keskittynyt autoäänentoistokilpailuihin, EMMAn tapahtumat kuitenkin tarjoavat laitevalmistajille ja alan ammattilaisille mahdollisuuden mainostaa itseään ja tuotteitaan, sekä tehdä brändiään tunnetuksi. Yhteistyö Euroopan suurimpien messujen ja autonäyttelyiden kanssa on EMMAn tärkeimpiä kulmakiviä. Sponsorointi ja tuki ovat aina olleet yhteydessä tarkasti määriteltyihin projekteihin.

EMMAn hyötyjä:

 1. Alan teollisuudelle
 2. Alan asentamoille
 3. Kilpailijoille
 4. Medialle
 5. Näyttelyille
 6. Alan teollisuudelle

Suurin hyöty alan teollisuudelle on EMMAn riippumattomuus. EMMA parantaa koko autoäänentoistoalan kuvaa korkeatasoisena harrastuksena ja motivoi autojen omistajia investoimaan parempiin laitteistoihin. EMMAn sitoutumista tukeakseen jotkin valmistajat ovat perustaneet kilpailutiimejä, kuten Team Pioneer, Team Brax, Team DLS jne.

Tämän lisäksi tuotemerkit saavat näkyvyyttä maailmanlaajuisesti EMMAn tapahtumissa, kaikilla EMMAn CD-levyillä, internetissä ja lehdissä.

Toinen hyöty on, että EMMAn kilpailut auttavat valmistajia kehittämään tuotteitaan teknisellä tasolla paremmiksi (Ohjelmalähteiden toiminnallisuuksia, äänenlaatupainotteisia kaiutinsarjoja, vahvistimia, kaapeleita jne.). Joten tietyllä tavalla EMMAn toiminta on asettanut haasteen myös laitevalmistajille.

Kolmas ja tärkein hyöty tulevaisuutta varten on EMMAn tarjoama EMMA Academy. Tämä projekti – aloitettu Saksassa syksyllä 2005 – on saavuttamassa tavoitettaan luoda ammattitaitoisten ja hyväksyttyjen asentamoiden verkosto. Tavoitteemme on luoda hyväksi todettujen asentamoiden verkosto, jonka jäsenet ovat kunkin maan EMMAn kouluttamia ja hyväksymiä ja ovat näin kykeneviä tarjoamaan korkealuokkaisia palveluita niin autonvalmistajille kuin kaikille muillekin asiakkaille.

Tämä laatukonsepti auttaa alan teollisuutta löytämään asiantuntevat jällenmyyntikanavat. Se lisää koko ajoneuvoelektroniikka-alan tuotteiden, kuten navigointijärjestelmien, viihdelaitteistojen ja autoäänentoistolaitteiden myyntiä. Lisäpalveluna EMMA voi tarjota kaikille yhteistyökumppaneilleen statistiikkaa heidän tuotteidensa käyttäjämääristä ja menestyksestä kilpailuissa.

 1. Alan asentamoille

Suurimmalle osalle asentamoista suurin ongelma on se, ettei puolueetonta tietoa ole tarjolla, eikä heillä ole mahdollisuuksia esitellä yrityksiään suurelle määrälle mahdollisia asiakkaita. EMMA kilpailut edustavat lahjomatonta informaationlähdettä – varsinkin niille asentajille, jotka toimivat tuomareina. Ei ole toista vastaavaa ympäristöä, jossa asentajat voivat nähdä ja oppia erilaisia ratkaisuita, konsepteja ja tuotteita käytännössä, puolueettomassa ympäristössä ilman kaupallisia paineita. Lisäksi asentajat luovat omia suhteitaan tuomareiden ja kilpailijoiden kanssa.

Toinen etu asentamoille on mahdollisuus saavuttaa ammatillista uskottavuutta voittamiensa palkintojen kautta. Lisäksi asentamoilla on mahdollisuus järjestää itse EMMA kilpailuita oman liikkeen tiloissa.

 1. Kilpailijoille

Kilpailuvietti kuuluu ihmisen luontoon. Ongelma on siinä, että yleensä kilpailun tuloksena on pieni ryhmä tyytyväisiä ihmisiä ja suurempi ryhmä pettyneitä ihmisiä. EMMA on pyrkinyt eliminoimaan tällaisen lopputuloksen. 90-luvulla autoäänentoistokilpailut olivat näkemyserojen, teamien ja maiden välisiä kamppailuita. EMMAn kilpailut ovat mukavia tapahtumia, joiden jälkeen vietetään iltabileitä eikä ilman palkintoa jääneille jää paha mieli. Yksi perusajatuksia EMMAn alusta alkaen on ollut päästä eroon turhasta kamppailusta ja luoda reilua kilpailua, jossa kunnioitetaan toisten tekemää työtä ja autetaan kilpailijoita kehittämään audiolaitteistonsa tasoa entistä paremmaksi. Riitelyn sijaan kilpailijoiden välillä vallitsee ystävyys ja tuomareiden ja kilpailijoiden välinen suhtautuminen on rennompaa. Kaikissa luokissa tuomarin on perustellusti kerrottava mielipiteensä kilpailijan laitteistosta ja tarjottava neuvoja, joilla kilpailija voi parantaa järjestelmäänsä.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä suuret EMMA tapahtumat, kuten AMICOM tai vuotuiset EM-kilpailut ovat “must” kaikille kilpailijoille ja näiden läheisille. Euroopassa EMMA on saavuttanut monikulttuurisen yhdistyksen maineen EM-kilpailuiden yli 200 osallistujalla 25–30 maasta.

 1. Medialle

Yksi tärkeä painopiste EMMAn toiminnassa on jatkuva informaatiovirta ja mediaryhmien, kuten lehdistön, radion ja TV:n kiinnostuksen herättäminen. Kansainvälisellä tasolla EMMA julkaisee artikkeleita ja kuvia lehdistölle. Tarjoamme kilpailuautoja toimittajille, teemme tapahtumista houkuttelevia ja huolehdimme siitä, että kiinnostuksen määrä kasvaa – joka tuo lisää lukijakuntaa ennemmin tai myöhemmin. Myös Tuning-lehtien ja EMMAn väliset suhteet ovat lähentyneet lehtien etsiessä aina uusia näkökulmia ja uusia kohderyhmiä. Suurin hyöty on siitä, että lehdistö hyväksyy EMMAn järjestönä, joka edustaa koko autoäänentoistoalaa, joten lehtien on mahdollista saada enemmän lukijoita, kuin vain tiettyyn alaan keskittyneillä julkaisuilla.

 1. Näyttelyille

Näyttelyihin on yleensä hankala houkutella yleisöä pelkästään valmistajien osastoilla. Kun näyttelyssä on mukana EMMA kilpailu, esillä on ”oikeita ihmisiä ja oikeita autoja”. Monissa näyttelyissä kävijöitä kiinnostaa enemmän nähdä ”oikeita ihmisiä ja oikeita autoja”, kuin vain yksittäisiä tuotteita vitriineissä. Tämä ymmärretään Euroopan suurissa näyttelyissä ja Aasiassakin on otettu ensimmäiset askeleet kohti yhteistyötä suurien näyttelyiden kanssa.

EMMAn tapahtuma suuressa auto- tai harrastenäyttelyssä houkuttelee paikalle ihmisiä ja EMMAn oman yhteisön kautta tieto näyttelystä leviää kansainväliseksi. EMMA järjestää suuria tapahtumia monissa maissa suurten autonäyttelyiden yhteydessä vuosittain samaan aikaan samassa paikassa.

Toinen hyöty on se, että EMMAn läsnäolo tuo paikalle myös lisää näytteilleasettajia ja kävijöitä ja EMMA saa lisää näkyvyyttä. Kun suuri yleisö näkee ja kuulee hienoja autoäänentoistolaitteistoja näkyy tämä kiinnostuksen lisääntymisenä asentamoiden palveluja kohtaan.

Yhteenvetona EMMAn tavoitteet ovat:

 1. Kasvattaa autoäänentoiston ja koko ajoneuvoelektroniikan suosiota
 2. Parantaa asentamoiden laatua ja osaamista
 3. Tehdä EMMAsta tärkeä maailmanlaajuinen ajoneuvoelektroniikan yhteisö

Mikäli haluat lisätietoja, ota yhteyttä info@emmafinland.com