Uusille kilpailijoille

Pieni tietopaketti uusille kisaajille (miksei myös vanhoillekin).

Kilpailukalenteri pyritään julkaisemaan huhtikuun alkupuolella ja siihen pyritään samaan kaikki kevään/kesän/syksyn osakilpailut, mahdollisuuksien mukaan myös finaali. Kilpailukalenteri on nähtävissä täällä EMMA Finlandin nettisivuilla, kansainvälisessä kilpailukalenterissa ja EMMA Finlandin facebookissa.

Ilmoittautuminen kilpailuihin aukeaa samalla kun osakilpailu julkaistaan. Kilpailuihin pystyy ilmottautumaan etukäteen ja kannattaakin olla ajoissa, sillä kilpailuihin on rajattu osanottajamäärä 30autoa/per kilpailu. Tuomaritilanteen mukaan tästä esim. kaudella 2023 pystyttiin joustamaan ylöspäin. Kisasuorituksia ei ole rajattu, koska yhdellä autolla voi kisata monessakin luokassa.

Kilpailuilmoittautuminen päättyy yleensä kaksi viikkoa ennen kilpailua. Ilmoittautumisesta tulee sitova ilmoittautumisajan päättyessä ja ilmottautumisesta jälkeen lähtee lasku. Kilpailumaksu PITÄÄ olla maksettu ennen kilpailun alkua, muuten voidaan evätä osallistumisoikeus kyseiseen kilpailuun. Jos maksun suoritus ei jostain syystä näy EMMA Finlandin tilillä niin tämä pitää kuitilla/näyttämällä verkkopankkia todentaa.

Kilpailutapahtumassa on syytä olla mukana akkulaturi sekä kaapelikela tai jatkojohto. Auto pitää olla siisti, eli roskat pois, imurointi ja pesu. Sääntökirja puhuu ns. carwash cleanista, eli ei sitä pesua aivan yli myöskään tarvitse ampua. Selvästi pesemättömistä / likaisesta autosta rokotetaan pisteitä asennustuomaroinnin yhteydessä. Osakilpailut ovat näyttelyitä yleisölle, siksi näin. Sateen sattuessa tästä säännön tulkinnasta hieman joustetaan. Monissa kisoissa on pesupaikka järjestäjän toimesta, mutta mukaan suositellaan ottamaan omat pesuvehkeet eli sieni/kinnas, pesuaineet ja joskus ämpärikin on ollut tarpeen. Kaikissa kisoissa ei ole mahdollisuutta pesuun, tällöin pesupaikka kannattaa tarkastaa vaikkapa netistä tai tutuilta etukäteen. Seuraa facebookin tapahtumia, näihin päivitetään ajantasaisin tieto käytännöistä.

Kilpailuaamuna kannattaa olla paikalla hyvissä ajoin, kilpailut alkavat yleensä klo 10.00. Tähän on kuitenkin poikkeuksia, joten lue osakilpailuilmoitus tarkasti. Ilmottautuminen alkaa tuntia ennen kilpailua, eli yleensä klo 9.00. Ei haittaa olla paikalla ennen klo 9.00, jotta voi vielä siivoilla autoa, vetää sähköt laturille ja tarkastaa vieläpä vaikka päivän säädöt.

Ennen kilpailun alkua, autoon tulee johonkin näkyvälle paikalle laittaa kilpailutoimistosta saatu nimikyltti sekä hintarajoitteisissa luokissa kilpailevien osalta myös hintatietokannasta tulostettu laitteiston hinta -taulukko (ks. http://emmanet.com/value/). Yleisön kannalta hyödyllistä on myös laitteistkokaavio, joka ns. isommissa luokissa on pakollinen (tarkalleen ottaen paljon kattavampikin dokumentaatio). Katso tarkemmin sääntökirjasta dokumentointivelvoitteet luokassasi: http://emmafinland.com/saannot/

Laturia ei saa kisasuorituksen aikana käyttää, eikä myöskään autoa saa olla käynnissä (ESPL-luokissa saatetaan tähän liittyen tehdä poikkeuksia kauden osakilpailuissa, näistä ilmoitetaan erikseen).

Kilpailut ovat yleisötapahtumia ja paikalla on myös perheiden juniorikaartia, joten kilpailuissa ei esiinnytä päihtyneenä. Tämä koskee myös varsinaisen kilpailijan mahdollista tukijoukkoa/tiimiä. Säännön rikkomisesta seuraa välitön poistaminen kilpailusta ja mahdollisuus koko kauden mittaiseen kilpailukieltoon. Onneksi näitä tapauksia ei viime vuosina ole ollut, joten hienosti on porukka osannut harrastaa.

Kilpailutapahtumassa kannattaa käydä tutustumassa kanssakilpailijoihin ja erityisesti äänenlaatupuolella käydä kuuntelemassa tunnetusti hyviä autoja, jotta oma korva harjaantuu ja oppii kuulemaan esimerkiksi kuulemaan oman autonsa kehityskohteita. Kaikki esittelevät ja demoavat mielellään omaa autoaan. Ja sanotaanhan säännöissäkin, että omaa autoa tulee esitellä kilpailutapahtuman aikana.

Uusien kilpailijoiden ei tarvitse jännittää, aina saa apuja/neuvoja kisapaikoilla jos jokin mieltä askarruttaa. Rohkeasti vaan tuomaria/kanssakilpailijaa hihasta kiinni ja kysymään.

Vuoden 2024 kilpailumedia on ostettavissa ja ladattavissa EMMA Globalin webshopista

Jos tulee kysyttävää niin EMMA Finland vastaa mielellään näihin. Parhaiten tavoittaa sähköpostiosoitteen info@emmafinland.com tai facebookin kautta.

Kilpailuonnea niin uusille kuin vanhoillekin kilpailijoille!